Genel

Hastane Kurutma

Hastane nem kurutma işlemi özellikle hasta sağlığı için olmazsa olmaz olguların başında gelmektedir.Öyle ki hastane binasının yalıtımsal olarak yetersiz olması ve dış etkenlerden etkilenmesi sonucu meydana gelen nemlenme yaydığı kötü koku ve ortamda bulunan temiz havayı yok etmesi yüzünden hastaların iyileşme süreçlerini uzatmaktadır.Hastanelerde nemli ortamın oluşmasının başlıca sebepleri arasında, hastane ortamında yaratılan ve sürekliliği sağlanmaya çalışılan temiz havanın sürekliliği sağlanırken kullanılan klima ve fan tipindeki cihazlardır. Bu cihazlar aslında içerideki havayı alıp soğutup tekrar içeriye göndermektedir.Bu durum belli bir süre sonra içeride bulunan temiz havanın tamamen tükenmesine neden olmakta ve temiz havanın tükenmesinin ardından yalıtımı zayıf olan duvarlardan başlamak kaydıyla ıslanmaya ve zamanla nemlenmeye başlamaktadır.

Hastane Ortamındaki Sağlıklı Havanın Devam Ettirmek Neden Önemlidir ?

Özellikle hastane ortamında nemlenme pek çok alerjik rahatsızlığa, romatizmaya ve astıma sebep olabilir.Bu nedenle hastane ortamında nemlenmiş bir ortam fark edildiği anda derhal gerekli önlemler alınmalıdır.Nemlenme genelde duvarların ıslanması ve benek benek su kabarcıkları şeklinde başlamakta ve önlem alınmadığında duvar üzerinde görsel olarak hoş olmayan görüntüler ve beraberinde kötü kokular ile karşılaşılmasına sebep olmaktadır.Hastane nemi kurutma için yapılacak birkaç işlem mevcuttur. Bu işlemler;

– Nemlenmiş alanın temiz hava almasını sağlayarak nemin dağılmasını sağlamak

– Nemlenmiş olan duvarı izolasyon malzemesi ile kaplanması

– Su çatıda birikip duvarlar tarafından emiliyor olabilir, bu durumda çatı için izolasyon yaptırmak yerinde bir uygulama olacaktır.

Nemlenmiş alanda eğer canlı bitki yetiştirilmesi yapılıyorsa (ki hastane ortamında hasta ziyaretine gelen ziyaretçiler tarafından getirilen canlı çiçekler muhakkak olacaktır) bu canlı bitkinin nemlenmiş yerden uzaklaştırılması gerekmektedir. Bu işlemlerin sonrasında nem geçici olarak engellenmiş ancak sonrasında yine tekrarlanıyorsa bu durumda hastane nemi kurutmak için nem kurutma cihazlardan yardım almak gerekecektir.

Bu hastane nem kurutucu cihazı nemlenmiş alanın büyüklüğüne göre farklı büyüklüklerde ve farklı özelliklerde satılmaktadır.Bu cihazlar sadece nemi kurutmak ile kalmamakta sonrasında nemlenme yapan alanda bir daha nemlenme olmasına engel olmaktadır. Hastane nem kurutucu cihazları kullanımını yapmak için özel bir eğitim gerekmemektedir. Cihaz üzerinde cihazın kullanımı için gerekli yönergeler bulunmaktadır.Cihaz karşıdan bakıldığında bir ısıtıcıyı andırmaktadır. İçerisinde bir su haznesi vardır. Nemlenme yapmış alana verilen soğuk hava dalgası sayesinde nem yoğunlaşmakta ve su toplama haznesinde toplanmaktadır.Burada toplanan su oda sıcaklığından 1 – 2 derece yükseltilmiş olarak odaya tekrar üflenir. Ayrıca nem alma cihazlarının üzerinde bulunan ve higrostat adı verilen gösterge sayesinde nem oranı istenilen seviyede ayarlanabilir.

nem alma cihazı

Hastanedeki Nem Miktarı Nasıl Olmalıdır ?

Hastane nem kurutma işleminde bu göstergenin doğru takip edilmesi çok önemlidir. Çünkü hastanede bulunan nem ne haddinden fazla çok olmalı ne de az olmalıdır.Hastane nem kurutma işlemi yapılırken ideal nem göstergesi %50 – %55 düzeyinde olmalıdır.Bu orandan daha az ya da daha çok nemlenme olması özellikle hastane ortamlarında sağlık ve koku sorunlarına neden olmakta ve özellikle akciğer ve solunumu yolları enfeksiyonu nedeniyle hastaneye sağlığını kazanmak için gelen hastaların iyileşme süreçlerini uzatmaktadır.

Nemlenme ayrıca nem böceği adı verilen böceklerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.Bu böcekler çok hızlı ürediklerinden özellikle hastane gibi ortamlarda görülmesi geri dönülemez olayların meydana gelmesine sebep olabilmektedir.Hastane ortamları fazlasıyla mikrop barındırdığından nem böceklerinin normalden de daha hızlı üremesine neden olmakta ve sadece ilaçlama işlemi ile bu böceklerden kurtulabilmek mümkün olmaktadır.İlaçla işleminin sonuç verebilmesi için Hastane nem kurutma işlemi yapıldıktan sonra derinlemesine ilaçlama yapılmalı ve sonrasında boya badana işlemleri gerçekleştirilmelidir.

Daha ayrıntılı bilgi için arayabilirsiniz.

Nem kurutma çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafları görebilmek için tıklayabilirsiniz.

Nem Alma Cihazları Elektrikli Isıtıcılar Mazotlu Isıtıcılar Diğer Ürünler Nem Alma Cihazları Elektrikli Isıtıcılar Mazotlu Isıtıcılar Diğer Ürünler